Omgeving

Zeeland een provincie waar het waterleven veelzijdig is en het landleven rijk, en dat met de meeste zonuren van Nederland. De deltawerken met haar bruggen en dammen zorgen voor goede verbindingen tussen de eilanden onderling en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De deltawerken behoeden Zeeland voor een eventuele watersnood zoals in 1953. Natuurlijk is er ook de Westerscheldetunnel en zijn er diverse pontjes die stukjes Zeeland met elkaar verbinden. Zeeland heeft veel te bieden namelijk: zee, strand, rust, weidse vergezichten, fraaie steden en dorpen. Voor groot en klein is er genoeg te beleven in Zeeland namelijk: zeilen, vissen, duiken, vliegeren, surfen(kite), het strandleven, zwemmen, culinair eten, fietsen, winkelen enz. Zeeland is rijk aan water namelijk: het Veerse Meer, het Grevelingen meer, de Oosterschelde, de Westerschelde, diverse kanalen en kreken. In Zeeuws-Vlaanderen zijn de Braakman en het Verdronken Land van Saeftinghe mooie natuurgebieden. Zeeland heeft natuurlijk ook bosgebieden, deze liggen achter de duinen van Domburg, Oostkappelle en in Burgh-Haamstede. In het bos van Burgh-Haamstede is een mountainbike parcours voor de terreinfietsers onder ons.

Vanuit Vlissingen waar al onze appartementen zich bevinden kunt u lopend, fietsend of met de auto Zeeland goed verkennen. Lopend beperken zich de mogelijkheden tot Vlissingen en omgeving. Fietsend kunt u Walcheren ontdekken en met de snelle fiets veerboot zit u binnen een half uur in Zeeuws-Vlaanderen. Met de auto zijn alle gebieden in en buiten Zeeland goed te bereiken zoals: Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord-Beveland, Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen en België.
In Vlissingen en omgeving kunt u naar, de Boulevard alwaar u bij het standbeeld van Michiel de Ruyter een schitterend uitzicht heeft op de voorbij komende zeeschepen. U kunt ook naar het strand, het centrum met winkels of naar de diverse attracties zoals het kleinschalig familiepark het Arsenaal of naar de reptielenzoo Iguana.

Fietsend op Walcheren zijn de navolgende steden en dorpen zeker de moeite waard. Veere, Oostkappelle, Domburg, Westkappelle, Zoutelande, Middelburg.

Veere is gelegen aan het Veerse Meer en heeft een leuke jachthaven. Veere is vroeger een belangrijke havenstad geweest en staat vol met monumenten.

Tussen Domburg en Oostkappelle ligt, in een bosrijke omgeving, kasteel Westhove. Naast kasteel Westhove ligt Terra Maris het voormalig Zeeuws Biologisch Museum. Hier kunt u een zeeaquarium bezoeken evenals opgezette vogels uit de streek. In de heemtuin worden in de zomer roofvogelshows gegeven. In de bijbehorend orangerie kunt u na een stevige boswandeling genieten van een lekker kopje koffie.
In de badplaats Domburg kunt u leuk winkelen. Vooral op zondag wanneer de winkels open zijn is het zien en gezien worden in Domburg. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het recreatiezwembad de Parel. Tevens beschikt de Parel over een sauna en bowlingbaan.

In het meest westelijke deel van Walcheren ligt Westkappelle. Op de zeedijk van Westkappelle staat een oude “shermantank” ter nagedachtenis aan de zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zoutelande is goed en snel bereikbaar op de fiets. Vanuit Vlissingen is er onderlangs de duinen een fietspad. Binnen 15 minuten fietsen bent u op de leuke markt die altijd op de dinsdagmiddag plaatsvindt. Daarnaast is de woonboulevard ’s avonds verlicht.

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en staat vol met monumenten. Voor informatie over Middelburg kijkt u op www.middelburg.nl

Met de auto bent u zo op het noordelijke deel namelijk Schouwen-Duiveland en is bereikbaar via de Brouwersdam, de Grevelingendam, de Zeelandbrug of de Oosterschelde-stormvloedkering. Eén van de bekendste monumentensteden van Nederland is gelegen op Schouwen-Duiveland en is Zierikzee. Een bezoekje tijdens uw vakantie is deze VOC stad zeker waard. Vanuit Zierikzee kunt u over de Zeelandbrug naar Colijnsplaat wat op Noord-Beveland ligt. Sportduikers kunnen in de nabijgelegen Oosterschelde hun hart ophalen. Daarnaast is de Grevelingen bij Brouwershaven en Scharendijke ook aan te bevelen. Diverse fietsroutes vindt u in het westelijk deel van Schouwen-Duiveland. In dit deel vindt u ook de bekende plaatsen Renesse en Burgh-Haamstede. Tussen de Oosterschelde en het Grevelingenmeer ligt Bruinisse met haar havens.

Noord-Beveland grenst aan de Noordzee, Oosterschelde en het Veerse Meer. De watersporter komt in dit gebied ruim aan zijn trekken. Aan het Veerse Meer liggen diverse dorpjes zoals Kamperland, Geersdijk, Kats en Kortgene.

Tussen de Oosterschelde en de Westerschelde ligt Zuid-Beveland. Met name de Zak van Zuid-Beveland is ideaal om te fietsen. Diverse fietsroutes leiden u langs Kloetinge, Wolphaarsdijk, Wemeldinge, Kapelle, Heinkenszand, Baarland, Nisse, Hoedenkenskerke, Ellewoutsdijk, Borssele, Yerseke, Kruiningen en Rilland.

Bij Borssele ligt het natuurgebied De Kaloot. Hier kunt u bij laagwater fossiele schelpen en haaientanden vinden. Yerseke is natuurlijk bekend om zijn oesters en mosselen. Winkelen, sportvissen en een bezoek aan een restaurant zijn hier zeker de moeite waard. Een grote leuke stad om te winkelen op Zuid-Beveland is Goes.

Op het eiland Tholen kunt u een bezoek brengen aan de steden Tholen, Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland, Stavenisse, Oud-Vossemeer, Poortvliet en Scherpenisse.

Zeeuws-Vlaanderen is met het fietsvoetveer vanuit Vlissingen naar Breskens ook goed te bereiken met de fiets. Indien u met de auto naar de “overkant” wenst te gaan moet u door de Westerscheldetunnel. Na een bezoek aan de vestingsteden Hulst en Sas van Gent kunt u lekker mosselen gaan eten in Philippine.

Terneuzen met de Scheldeboulevard en Axel zijn aanraders. Een absolute topper is Sluis waar u lekker bourgondisch kunt winkelen. Flora en fauna enz. enz., teveel om op te noemen, vindt u in Oostburg, Groede, Nieuwvliet, Retranchement, Schoondijke, Eede, Hoofdplaat, Koewacht, Westdorpe, Zuiddorpe, Sint-Kruis, Waterlandkerkje, Zuidzande, Biervliet, Graauw, Hengstdijk, Kloosterzande, Nieuw-Namen en Sint Anna ter Muiden.

Vanuit Breskens zijn Cadzand-Bad, Sluis en Aardenburg leuke fietsbestemmingen. Wandelen en fietsen kunt u in het natuurgebied De Braakman. Vanuit Cadzand, waar u ook haaientanden kunt vinden, loopt u door het natuurgebied het Zwin naar Knokke in België toe. Tijdens de wandeling kunt u inheemse vogels bekijken. Een ander mooi natuurgebied is het Verdronken land van Saefthinge. Wandelingen zijn hier onder begeleiding verplicht omdat u makkelijk kunt verdwalen in dit getijden gebied.

Op nog geen uur rijden van Vlissingen kunt u de Belgische toppers bezoeken zoals Antwerpen, Brugge, Gent en Knokke.

In Antwerpen kunt u themawandelingen maken met thema’s als kunst, diamant, water en mode. Een bezoek aan de diamantwijk vlakbij het Centraal Station is zeker de moeite waard. Natuurlijk biedt Antwerpen genoeg cafés en restaurants om de inwendige mens te verwennen.

In Brugge, ooit culturele hoofdstad van Europa, kunt u een boottochtje maken. De stad zelf lijkt wel een openluchtmuseum.

Gent staat bekend om haar Festival van Vlaanderen. Nergens ter wereld staan zoveel historische gebouwen bij elkaar.

Vanuit Knokke kunt u met de kusttram helemaal naar de Panne nabij Frankrijk. U rijdt dan langs de Belgische kust en passeert onderweg Heist, Zeebrugge, Blankenberge, Wenduine, de Haan, Bredene, Oostende, Nieuwpoort enz. Knokke is een mondaine badplaats met veel kunstgaleries en exclusieve boetieks.